رجب اسفندیاری؛ قدسیه معین
چکیده
هدف اصلی این مقاله، تهیه فهرستی از متداول ترین واژههای علمی رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی است. در این راستا، یک پیکره با تعداد 4652444 کلمه، به نام مقالات تحقیقی علوم و صنایع غذایی تهیه شد. برای طراحی پیکره، 1421 مقاله تحقیقی انتخاب شده به روش تصادفی از میان 39 مجله با ضریب تاثیر بالا در پنج زیر شاخه رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی مورد ...
بیشتر
هدف اصلی این مقاله، تهیه فهرستی از متداول ترین واژههای علمی رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی است. در این راستا، یک پیکره با تعداد 4652444 کلمه، به نام مقالات تحقیقی علوم و صنایع غذایی تهیه شد. برای طراحی پیکره، 1421 مقاله تحقیقی انتخاب شده به روش تصادفی از میان 39 مجله با ضریب تاثیر بالا در پنج زیر شاخه رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی مورد استفاده قرار گرفت. از معیار های فراوانی و گستره برای ایجاد فهرست واژههای علمی علوم و صنایع غذایی استفاده شد. واژههای علمی میبایست در بیشتر از 19 مجله، و حداقل 134 بار در تمام پیکره ظاهر می شد. برای تحلیل دادهها، برنامه کامپیوتری رینج RANGE مورد استفاده قرار گرفت. 1090 واژه علمی با معیار های این تحقیق مطابقت داشته و پیکره را به وجود آوردند. علاوه بر آن، نتایج نشان دادند که این فهرست، 13% از پیکره را پوشش می دهد. برای دانشجویان علوم و صنایع غذایی که باید تعداد زیادی مقاله انگلیسی بخوانند و یا در مجلات انگلیسی مقاله چاپ کنند، این فهرست واژهها فهرستی از پرکاربردترین کلمه های علمی را فراهم می سازد و این امکان را به آنها می دهد تا مهارت نوشتن و خواندن خویش را در زمینههای علمی بهبود بخشند. یافتههای این مطالعه تحقیقاتی تاکیدی بر نیاز روزافزون قشر آکادمیک به فهرست واژههای خاص رشتهای جهت برطرف ساختن نیازهای دانشجویان همان رشته ها، ارائه راهکارهایی برای طراحان دروس، و هم چنین آموزش صریح واژگان علمی میباشد.